Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Εικόνες απ΄το μέλλον! Ρομποτικοί γονείς κα μητρικό γάλα από αγελάδες.

…αναμένουμε με αγωνιά τα εκκολαπτήρια ανθρωπίνων εμβρύων!


H Ε.Ε. χρηματοδοτεί έρευνα για πιο τρυφερά ρομπότ!
 

Οι πιο πολύ έχουμε συνδέσει τα ρομπότ με επικίνδυνα ή επαναλαμβανόμενα καθήκοντα που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να …

κάνουν οι άνθρωποι. Αποστολές στον Άρη ή σε ραδιενεργές ζώνες, βιομηχανικές εφαρμογές κλπ. Στην πραγματικότητα όμως ένα ρομπότ μπορεί ακόμη και να αλληλεπιδράσουν με ανθρώπους και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν την κοινωνικότητα τους.

Επειδή όμως η έρευνα ως προς τον τομέα αυτό δεν έχει προχωρήσει αρκετά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μελέτη με στόχο τη δημιουργία ρομπότ τα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν με μικρά παιδιά.

Πρόκειται για το σχέδιο ALIZ-E, θα δίνει στα ρομπότ τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται στα δεδομένα που θα τους εισάγουν οι άνθρωποι και να αναπτύσσουν κοινωνικές σχέσεις. Στη συνέχεια τα ρομπότ αυτά θα δοκιμαστούν με παιδιά στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ερευνητές θα εξετάσουν αν το ρομπότ μπορεί να διατηρήσει το ενδιαφέρον του παιδιού προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά του ανάλογα με τις αντιδράσεις του.

Η Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη έρευνα με 8,2 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 10.6 εκατομμύρια ευρώ.


Κίνα: Μεταλλαγμένα τέρατα αγελάδες παράγουν ανθρώπινο γάλα!

Γενετικά μεταλλαγμένες αγελάδες, οι οποίες παράγουν γάλα που θα έχει θρεπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες παρόμοιες με το ανθρώπινο μητρικό γάλα, υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν επιστήμονες από την Κίνα.

Οι ερευνητές των Εργαστηρίων Αγροβιοτεχνολογίας του Αγροτικού Πανεπιστημίου της Κίνας, με επικεφαλής τον καθηγητή Νιγκ Λι, σε συνεργασία με επιστήμονες της εταιρίας βιοτεχνολογίας GenProtein του Πεκίνου, που παρουσίασαν τη σχετική επιστημονική εργασία στο περιοδικό PLoS ONE, στην προσπάθειά τους να κάνουν πιο θρεπτικό το αγελαδινό γάλα, εισήγαγαν με επιτυχία ανθρώπινα γονίδια σε 300 αγελάδες, οι οποίες στη συνέχεια παρήγαγαν «ανθρώπινο» γάλα.

Οι Κινέζοι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνικές κλωνοποίησης για να εισάγουν τα ανθρώπινα γονίδια στο DNA των αγελάδων ράτσας «Χολστάιν» και στη συνέχεια τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα εμφυτεύτηκαν σε παρένθετες μητέρες αγελάδες. Τελικά, προέκυψαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα, το οποίο περιέχει λυσοζύμη, μια ανθρώπινη πρωτεΐνη με αντιμικροβιακές ιδιότητες, η οποία υπάρχει σε αφθονία στο ανθρώπινο μητρικό γάλα. Επίσης, πάλι μέσω γενετικής τροποποίησης, δημιουργήθηκαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα που περιείχε δύο άλλες ανθρώπινες πρωτεΐνες, την λακτοφερίνη και την άλφα-λακταλβουμίνη.

Ακόμα, οι επιστήμονες κατάφεραν να αυξήσουν κατά 20% περίπου την περιεκτικότητα του γάλατος σε λιπαρά. Όλα στο βωμό του κέρδους οι σύντροφοι κομμουνιστές....Η Κίνα έχει αναλάβει πλέον διεθνώς ηγετικό ρόλο στην έρευνα μεταλλαγμένων στον αγροδιατροφικό τομέα, εφαρμόζοντας πιο χαλαρούς κανονισμούς σε σχέση με την Ευρώπη.

Να μη ξεχνάμε όμως και το πρόσφατο διατροφικό σκάνδαλο με το γάλα που έστειλε στον άλλο κόσμο αρκετά μωρά ... για να καταλάβουμε τι θα μας περιμένει...

ΠΗΓΗ 1.
ΠΗΓΗ 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου