Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Λεσβίες ζητούν διατροφή από τον δωρητή σπέρματος!!!


Τα παιδιά έχουν την ανάγκη και το δικαίωμα να γνωρίζουν την βιολογική τους καταγωγή και συνέχεια. Τον Πατέρα τους, και να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα την παρουσία και τον ρόλο του.
Δωρίζοντας το σπέρμα τους, οι άνδρες αρνούνται την βιολογική τους συνέχεια, και την συμβολή  του παιδαγωγικού τους ρόλου στην  αναπτύξει υγιών χαρακτήρων - ευτυχισμένων παιδιών. 
Αποποιούνται, ουσιαστικά, της ευθύνης ανατροφής ενός παιδιού τους και αυτό-υποβιβάζουν εαυτούς  στον ρόλο του ..."δωρητή" - χρηματοδότη.
Στην κυριολεξία , "δωρίζουν" μια (!;) ζωή,  αφήνοντας την στην τύχη της, έρμαιο στην εμπορική εκμετάλλευση , τις διαθέσεις  και τους σκοπούς αγνώστων.


Σε μια απίστευτη δικαστική περιπέτεια έχει μπλεχτεί ένας 52χρονος καθηγητής ονόματι Κλάους Σρέντερ, ο οποίος διαμένει στην περιοχή Παλατινάτου (νοτιοδυτική Γερμανία) και πριν από πέντε χρόνια είχε ανταποκριθεί σε αγγελία που είχε διαβάσει σε εφημερίδα για να γίνει δότης σπέρματος σε ένα ζευγάρι γυναικών που επιθυμούσε να τεκνοποιήσει.

Ο Σρέντερ (καμία σχέση με τον πρώην καγκελάριο) έδωσε το σπέρμα του, το παιδί γεννήθηκε και όλα κυλούσαν ομαλά. Μάλιστα, παρόλο που η προφορική συμφωνία δεν προέβλεπε κάτι σχετικό με περαιτέρω υποχρεώσεις του πατέρα αλλά ακριβώς το αντίθετο, ο ίδιος ανέλαβε να έξοδα της βάπτισης του μικρού Ντάβιντ, ενώ έβλεπε τον γιο του μια φορά τον μήνα.

Ωστόσο όλα αυτά άνοιξαν την όρεξη στις δύο μαμάδες, που αποφάσισαν να στραφούν δικαστικά εναντίον του Σρέντερ και να του ζητήσουν διατροφή για το τετράχρονο παιδί. Μάλιστα, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, δεν αποκλείεται να δικαιωθούν από τα γερμανικά δικαστήρια, αφού οι προφορικές συμφωνίες δεν ισχύουν για το γερμανικό οικογενειακό δίκαιο, του οποίου πρώτιστη πρόνοια είναι η ευημερία του παιδιού.

Κατά συνέπεια, ο πατέρας υποχρεούται να καλύπτει τις ανάγκες του απογόνου από τη στιγμή που μπορεί να αποδειχθεί η πατρότητα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αποδεικνύεται και παρααποδεικνύεται, οπότε; Ας πρόσεχε ο Σρέντερ που έδωσε το σπέρμα του...

ΠΗΓΗ

Σε προηγούμενη είδηση ενημερωθήκαμε ότι:

Δότης σπέρματος καταδικάστηκε να πληρώνει διατροφή για τρία παιδιά

2005-10-13

Σουηδός που είχε δώσει το σπέρμα του προκειμένου ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών να αποκτήσει παιδιά καταδικάστηκε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να πληρώσει διατροφή για τα τρία παιδιά, των οποίων είναι ο βιολογικός πατέρας.

Ο 39χρονος σήμερα άνδρας είχε δώσει το σπέρμα του στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έτσι γεννήθηκαν τα τρία παιδιά μεταξύ 1992 και 1996. Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε συμφωνήσει προφορικά με το ζευγάρι των λεσβιών ότι δεν θα συνέβαλε στην ανατροφή των παιδιών.

Ωστόσο είχε υπογράψει χαρτί με το οποίο αναγνώριζε ότι τα παιδιά ήταν δικά του. Όμως ύστερα από καιρό το ζευγάρι των γυναικών αυτών χώρισε και η βιολογική μητέρα του παιδιού διεκδίκησε από τον πατέρα διατροφή για τα παιδιά. Το ανώτατο δικαστήριο όπως και το ειρηνοδικείο και το εφετείο αποφάνθηκαν ότι το βιολογικός πατέρας οφείλει να αναλάβει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.  

ΠΗΓΗ

"Ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει την κληρονομιά του,
χάνει την μνήμη του και το όνομά του
σβήνεται από το βιβλίο της Ιστορίας."

Γιώργος Σεφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου