Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κηδεμονία σε ναρκομανή πατέρα, γιατί η μητέρα ήταν χειρότερη.

Δημοσιεύθηκε από PredGR στις 6 Ιουλίου 2010

Δικαστήριο στην Αυστραλία αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια μιας 5χρονης στον ηρωινομανή πατέρα. Και αν αναρωτηθεί κάνεις πως γίνεται ένας ηρωινομανής να κερδίζει την επιμέλεια της κόρης του;
Η απάντηση είναι απλή.
Η μητέρα ήταν ακόμα πιο ακατάλληλη!

Η μητέρα της μικρής εκτός από ηρωινομανής ήταν και ιερόδουλη. Έτσι ομόφωνα οι δικαστές αποφάσισαν να μένει το παιδί με τον πατέρα του, χρηστή ναρκωτικών χωρίς λευκό ποινικό μητρώο καθώς στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση!

Η μητέρα όμως ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Αμέσως μετά τη γέννα του βρέφους παράτησε το παιδί της και πήγε να αγοράσει ηρωίνη.

Αντί λοιπόν σαν μάνα να προστατεύσει το νεογέννητο παιδί της το εγκατέλειψε και κοιμόταν στους δρόμους. Όταν κάποια στιγμή δεν είχε χρήματα για να αγοράζει την δόση της εκδιδόταν.

Το ζευγάρι χώρισε λίγο μετά τη γέννησή της μικρής γιατί ο πατέρας φέρεται να είχε βίαιες συμπεριφορές. Ο πατέρας έχει να εργαστεί σχεδόν 10 χρόνια, λόγω κατάθλιψης και το κράτος του χορηγεί σύνταξη αναπηρίας.

Το 5χρονο κοριτσάκι εξετάστηκε από παιδοψυχίατρους. Διαπιστώθηκε ότι έχει προβλήματα στη συμπεριφορά και στην ομιλία.


Ο id65 συμπληρώνει:

Οι Δίκες «Επιμέλειας Τέκνου»  είναι κάτι το σύνηθες στα Ελληνικά δικαστήρια.
Η «εμπειρική γνώσει» των δικαστικών  έχει απλοποιήσει σε μέγιστο βαθμό την διαδικασία. Θεωρείτε αυτονόητο να δοθεί η επιμέλεια στην μητέρα χωρίς πολλούς – πολλούς προβληματισμούς, σε κάθε περίπτωση , ακόμα και στην παραπάνω.
Την πρακτική αυτή ( των Ελληνικών Δικαστηρίων ) υποστηρίζει , και θεωρητικά, η Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Με δήλωσή της η κα. Δ. Κατσιβαρδάκου, ειδικός στα ανθρώπινα δικαιώματα της Γ.Γ.Ι., ξεκαθάρισε την «αόριστη έννοια» του «συμφέροντος του τέκνου» που ταλαιπωρεί παιδιά και γονείς, σταθεροποιώντας την δικαστική πρακτική.

«Δεν θέλουμε να έρθουμε με κανέναν σε αντιπαράθεση, γιατί ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει.
Ωστόσο, η ελληνική Δικαιοσύνη θεωρεί ότι είναι καλύτερο για ψυχολογικούς λόγους ( ποιανού άραγε!) , το παιδί να μεγαλώνει με την μητέρα του.»

Βεβαίως, τόσο η δήλωσή της όσο και η πρακτική της εφαρμογή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Επιστημονική γνώση, αλλά και αυτή κατέστη ανενεργή μιας και σπανιότατα εφαρμόζετε ακόμα και από αυτούς που την διδάσκουν.

3 σχόλια:

  1. ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ή ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΒΙΑΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΩΡΑ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Γ.Γ.Ι.Φ.)


    http://anti-amazon.blogspot.com/2010/11/blog-post_6631.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νά τα λάθη ενός μπερδεμένου μηχανισμού, του νόμου; της κρίσης των δικαστών;
    πως θα μεγαλώσει ενα παιδάκι με ενα ναρκομανή πατέρα είτε μια ναρκομανή μητέρα; ποιός εγγυάται ενα υγειή μέλλον γι' αυτήν την ψυχούλα; μήπως του βγάλανε και διατροφή.. να πληρώνει πιό άνετα τις "δόσεις" του;
    ποιά η ψυχολογία ενός ανάπηρου ψυχικά γονέα να στηρίξει με αξιοπρέπεια το παιδί αυτό;

    για μένα, ικανοποίηση θα ήταν το ασφαλές μέρος όπου το παιδί θα μεγαλώνει με αγάπη εμπιστοσύνη ασφάλεια και χωρίς τρόμο να βλέπει τον πατέρα του που κρίθηκε πιό "κατάλληλος" απο την μάνα να ασελγεί απο πάνω του, σε μια στιγμή αλοφροσύνης επειδή δεν πήρε την δόση του.
    για μένα η δικαστική πλέον απόφαση θα ήταν το ΄παιδί να σωθεί,,, καί απο τους δυο "γονείς".

    Θυμηθείτε πώς έπραξε ο Σολομώντας με το ενα παιδί και τις δυο μάνες. και τί απάντησε η πραγματική μάνα (ή.. γονέας αν θέλετε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφαρμογή του άρθρου 21 του Συντάγματος είναι η λύση!
      Μόνιμο αίτημα και η προστασία της Πατρότητας!
      Τα υπόλοιπα είναι παρεκτροπή!

      Άρθρο 21

      Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα( η πατρότητα; ) και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
      Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.
      Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
      Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
      Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
      Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

      Διαγραφή